Search

Categories

דורית עמית

Sheep.jpgDawn.jpg10GirlInTheWoods.jpg

DORIT AMIT

דורית עמית, נולדה בישראל,  ועוסקת מגיל צעיר בתחומים השונים של האמנות הפלסטית.

למדה במכון אבני לציור, בכיתת אומן של הצייר יעקב וכסלר, והשתלמה במספר קורסים אצל אמנים נוספים.

אתר הבית:

http://dorit.amitda.com

 

על דורית עמית,(יעל לוטן):

נופים מרהיבים במשיכת מכחול, נשים עגלגלות מפוסלות בחימר. צבעוניות עזה והומור, מאפיינים גם את אישיותה של האמנית דורית עמית וגם את האמנות שלה בתערוכת יחיד ראשונה.

דורית עמית יוצרת שנים רבות פסלים של נשים, עגולות, מגוחכות והומוריסטיות. הנשים תמיד מאופיינות בנשיות רבה בגדים צבעונים ויציבה מפתה בין אם בכוונה ובין אם כאמירה צינית. הציורים של דורית גדולים מאוד, חלקם מגיעים  לגודל של 250 ס”מ. הציורים צבעונים מאוד ומציגים פרשנות אישית לנופים רבים אותם חוותה דורית במהלך החיים. מפלים, נהרות רחבים, מרעה עם כבשים וציפורים. כל עץ ושיח מאופיין מטווח רחב של גוונים ושכבות. הנופים בציור כאילו מזמינים את הצופה להלך בתוך השבילים ולחוות את הטבע בעצמו. “האמנות שלה מלאת יופי והרמוניה כמספקת את הצורך האנושי להשגת שלוה ונועם בחיים העכשוויים הגועשים” (נורית טל- טנא, אוצרת התערוכה).

הצחוק של דורית עמית מורגש בכל פינה בבית. ההומור, האופטימיות והחדוות חיים מתורגמים וצפים בציורי הענק שלה ובפסלי הנשים. בכל חדר או פרוזדור משקיפה האמנות שלה אל המבקר בביתה שהופך באופן כמעט אוטומטי למעין צופה בתערוכה. דורית, למדה אמנות במכון אבני וכן למדה ועסקה בתרפיה באמנות עם אוכלוסיות שונות.

חברה באיגוד הציירים והפסלים הישראלי,(אימפקט).

מתוך האתר:

http://www.lotan.org.il/_Uploads/155201008.htm

 

 

4 תגובות על דורית עמית

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג בבלוג. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

עמודים