בניית מרפסת בבניין משותף – מה המגבלות?

בניית מרפסת

אם אתם רוצים לבצע בניית מרפסת בבניין משותף, בדקתם כבר את כל הנושאים הכלכליים, הכספים הביטוחים ושאר כאבי הראש שמתלווים לכל בנייה או שיפוץ ואת מעוניינים בבניית מרפסת בבניין משותף, כדאי שתדעו מה הם המגבלות שלכם? מהם השלבים אותם תצטרכו לבצע מול השכנים והשותפים במבנה.

אז הדבר הראשון כמובן הוא יצירת יחסים טובים עם השכנים. לא ניתן  לדעת עבור מה תצטרכו את זה, אבל תמיד שווה לשמור על קשר טוב, חברי חזק ויציב עם השכנים שלכם. לדוגמא: במקרה שלנו. אתם רוצים לבנות מרפסת בבניין משותף, לצורך כך תצטרכו אישור של לפחות 75% מהשכנים בבניין. לכן, כאשר אתם רוצים לבצע בנייה כזו, בכדי שלא תצטרכו לצאת במסע שכנוע רחב, עדיף לשלם את תשלומי ועד הבית בזמן וכדומה.

תכנון הבניה ואישורים

לאחר שתקבלו את האישורים המיוחלים אתם צריכים לבחור קבלן מקצועי. בכדי לתכנן את המרפסת תצטרכו לצידכם את הקבלן איתו תעבדו. בכדי לקבל את התכנית והעבודה המושלמת ביותר, יש לפנות לקבלן מקצועי ומומחה בתחום זה – בניית מרפסת שמש.

עם סיום התכנון, יש להגיש את התכנית המלאה לוועדה המקומית באזורכם לתכנון ובניה. זאת על מנת לקבל את האישור הסופי מהרשויות. חלק זה יכול להיות הארוך והמתיש ביותר. לעיתים קבלת האישור יכול לקחת כמה חודשים ואפילו מספר שנים.

לאחר שתקבלו את האישור תוכלו להתחיל בבניה. במקרה שלנו בו אתם רוצים לבנות מרפסת בבניין משותף, לא מדובר בתהליך ארוך מידי. תקופת בנייה של מרפסת ללא עיכובים לא צפויים היא לכל היותר שבוע ימים, כמובן בהתאם לגודל המרפסת ותנאי השטח.

חשוב מאוד, לא להתפשר על הבטיחות. החיים חשובים יותר מהכול.