חומרי בנייה – איך נכון לאחסן אותם?

רבים מנסים לברר אין הכי נכון לאחסן את אותם חומרי בנייה אותם הם קנו במחירים לא זולים וזאת על מנת לאפשר ניצול מקסימלי של חומרים אלו לאורך זמן. במאמר זה נרחיב אודות נושא זה.

אחסון חומרים – הוראות כתובות

כל יצרן אשר מחליט להציע לצרכנים חומרי בנייה כמו טיח טרמי ומוצרים נוספים הקשורים אל בנייה חייב לספק ללקוחותיו הוראות ברורות באשר לאחסון אותו החומר. נכון להיום כל חומר איכותי אשר ארוז כיאות יכיל הוראות אחסון ושמירה על גב  האריזה או עלון נפרד. חפשו את ההוראות על המוצר או בקרבתו ויישמו את הדברים.

אחסון קבוע של חומרי בנייה

חשוב להבין שאחסון קבוע של חומרים המיועדים לבנייה הוא דבר מורכב, הן בכל הקשור אל ההיבט הבטיחותי וההיבט הלוגיסטי. פעמים רבות מדובר על חומרים שמשקלם כבד מאוד ולכן חשוב להתייחס לעניין זה במהלך האחסון שלהם. יש לקחת בחשבון שיש סוגים רבים של חומרים המשרתים את ענף הבנייה ואחסון חומרי הבנייה צריך להיעשות בהתאמה מלאה לסוג החומר, משקלו, ההוראות של היצרן וכמות המלאי הכוללת. 

טרם פעולת אחסון חומרי בנייה תמיד יש להתייחס למשקל חומרי הבנייה ולהכין מדפים בעלי יכולת העמסה גבוהה עד קלה. חשוב לערב מומחה לבניית מערכות אחסון לחומרי בנייה שיתכנן את כל מערך האחסון מראש, דבר שיבטיח לכם הוצאה קלה של חומרי הבניין בעת הצורך ושמירה על חומרי הבנייה לאורך זמן. פרמטרים חשובים אשר ישפיעו על אחסון חומרי בנייה ואליהם יש להתכונן מראש הם משקל המוצר, מות המלאי, גודל הפריט, רישום מדויק של כל חומרי האחסון, ליקוט הפריט, שטח אחסון ( אוורור, מיזוג, דלתות, ברזים, חלונות ועוד).

לסיכום, לאחסון של חומרים המיועדים למטרת בנייה קיימת חשיבה גדולה וטרם קנייה ואחסון של החומרים השונים יש לתכנן ולהתאים את אזור האחסון לחומרי הבנייה השונים.