כל מה שצריך לדעת על הוצאת רשיון 100ג

הוצאת רשיון 100 ג

מרבית המדינות כמו גם ישראל דורשות כי קבלנים יוכיחו הוכחת ביטוח במסגרת קבלת רישיון סחר או רישום.

רשם הקבלנים במשרד הבינוי והשיכון הוא המפיק היחידי לאישורי רישיונות בנייה 100ג' . התחום העיקרי תחתיו יש מגוון של תחומים כמו פיתוח חצרות למשל ועוד תחומים רבים.

רישוי או רישום מגנים על בעל הבית בכך שהם מסייעים להבטיח שקבלנים עומדים בדרישות הביטוח המינימליות.

אם אתה מבולבל לגבי מתי ואם קבלן שאתה שוכר צריך להחזיק ברישיון, אתה לא לבד – מידע נוסף בנושא ניתן למצוא באתר של עו"ד תומר סופר!

 לכל מדינה יש סט תקנות משלה של כללי ותקנות רישוי. רוב המדינות מסדירות לפחות כמה עסקאות שקשורות לתיקון בית, אך חלקן לא מסדירות כאלה. 

אם לקבלו אין רישיון 100 ג הוא לא יוכל להתעסק בפרויקטים בהיקפים כלכליים גדולים.

באופן כללי, רישיון קבלן כולל בדרך כלל רישום בסוכנות המוציאה את הרישיון וכולל הוכחה שהקבלן מחזיק בביטוח המינימלי ו / או בהתחייבות כנדרש על ידי העירייה. קבלן מורשה פירושו שעמד בדרישות המינימליות ביותר עבור קו העבודה הזה כנדרש.

 שימוש בקבלן או עבודה כקבלן ללא רישיון מתאים יכול לעלות לכם ביוקר.

במידה והפרויקט דורש היתר בנייה אך הקבלן לא הצליח להשיג אותו בשל היותו ללא רישיון, מפקח בניין רשאי להפסיק את העבודות עד שהוא שוכנע שקבלן מורשה השיג את האישורים המתאימים.

חשוב להוציא רשיון 100ג

בעלי בתים המשתמשים בקבלנים ללא רישיון עשויים גם למצוא מעט כאב ראש בבירוקרטיה שמתווספת אם העבודה שלא נעשתה עם קבלן שביצע הוצאת רשיון 100ג כנדרש.

חשוב לדעת:

רישיון קבלן ניתן רק לקבלן שביצע רישום אצל רשם הקבלנים. כלומר אין עוד מקום בארץ שניתן דרכו לקבל קבלן רשום חוץ מרשם הקבלנים.