איך מעצבים כיתה למכללה בצורה הנכונה ביותר?

איך מעצבים כיתה למכללה בצורה הנכונה ביותר?

עיצוב כיתות למכללה הוא עיצוב די שונה מאשר עיצוב כיתות לתיכונים או בתי ספר יסודיים. כאשר כל שלב למידה, לפי הגיל שלו, מצריך תשומת לב שונה, סידור ישיבה שונה ויחס שונה בין מורה לתלמיד. האינטראקציה בין צורות למידה מודרניות לבין המערך הפיזי של הכיתה היא חשובה מאוד וקיימים לה שלושה דגשים חשובים בשביל ליצור מערך נכון של שיעור, הרצאה וכיוצא בזה.

מהם שלושת הדגשים?

שלושת הדגשים עליהם עומד עיצוב הכיתה הם

  • שיטות ההוראה המיושמות במכללה
  • טכנולוגיה
  • מיקום וגודל

כאשר כל מכללה בוחרת בשיטת לימוד שונה מזו של השנייה, מכאן שעיצוב סביבת למידה בכיתה ישתנה גם הוא ממכללה למכללה. אם מדובר בכיתה מצומצמת יחסית של תלמידים, תרצו להתחשב בצורת הישיבה להם כך שיוכלו ליצור עם כולם אינטראקציה. למשל, האפשרות לשנות את מיקום הכיסאות והשולחנות בכיתה. כיסאות ושולחנות המונעים על גלגלים יכולים להיות פתרון מעולה.

יתרה מכך, עצם העובדה שאתם נותנים לכיסאות ולשולחנות שבכיתה את היכולת לשנות את צורת הכיתה ללא מאמץ, אתם למעשה יכולים להפוך את כיתת הלימוד לכיתת הרצאה, לכיתת עבודה בקבוצות ולכל דבר העולה על דמיונכם. 

ללמד עם הטכנולוגיה

זה לא חדש שהטכנולוגיה נמצאת בכל מקום ובעקבות זאת שיטות לימוד רבות החלו לשלב את מערך הטכנולוגיה במערך הלמידה. אם השיעור שלכם מצריך עבודה עם מחשבים אישיים, תרצו לאמץ לכיתה זו כיסאות סטודנטים עם שולחנות מותקנים עליהם. כך, יוכלו הסטודנטים לעבוד על המחשב שלהם ללא הפרעות.

אחרון חביב אך לא פחות חשוב

גודל הכיתה שאתם בוחרים לעצב הוא חיוני עבור עיצוב הכיתה. אתם צריכים לחשב את המקום שאתם נותנים לעצמכם כמורים או מרצים בכיתה וכמובן לחשב את המקום הנותר לסטודנטים, שיוכלו לשבת וללמוד בצורה שתאפשר להם להקשיב ולהתרכז. חשוב שתהיו מודעים למרחב הקיים בכיתה ואת אפשרויות שינוי הרהיטים בו בכדי לספק צורת עבודה ולמידה נכונה.

לסיכום, עיצוב כיתת מכללה היא דבר די אינדיבידואלי ועל כן שלושת הדגשים האלו יכולים להיות ההתחלה ממנה אתם יוצאים לדרך לעיצוב קלאסי ומודרני בו זמנית.