תפקידו של יועץ בטיחות

יועצי בטיחות הם אנשי מקצוע המועסקים בדרך כלל מחוץ לארגון או החברה המעסיקה אותם. הם מספקים ייעוץ ומשתפים במומחיות שלהם את המנהלים ואחראי העבודה באתרים ומפעלים בכל נושאי הבטיחות של נפש ורכוש, קרי גם של העובדים וגם של המתקנים והרכיבים. יועצים חיצוניים יכולים אף לספק את שירות הייעוץ שלהם אפילו לחברות שיש להן כבר מנהלי בטיחות פנימיים, וזאת על מנת לתת חוות דעת חיצונית בלתי תלויה וכן לייעל ולרענן את הנהלים במקום.

קראו על יועץ בטיחות אש >>>

תיאור תפקידו של יועץ הבטיחות

המשימות הספציפיות אותן מבצע יועץ הבטיחות בכל מקום משתנות בהתאם לנהלים והתקנות המחויבות באותו המקום על פי חוק ועל פי מתווים פנימיים שהם הנחו לעצמם. ועדיין, לכל חברה יש מספיק סיבות רבות ושונות להעסיק יועץ בטיחות. שלושה יתרונות עיקריים שמספקים יועצי בטיחות כוללים את הדברים הבאים:

  • הבטחת תאימות לתקנות הבטיחות המקומיות והמדיניות.
  • הבטחת בטיחות העובדים ברחבי האתר.
  • הבטחת תקינות המתקנים והשימוש בהם. 
  • ניהול סיכונים פוטנציאליים.

היקף ופירוט האחריות של יועץ בטיחות

יועץ בטיחות מעריך נהלי עבודה ותוכניות חדשות באתר. כאשר מבצעים פרויקט או משימה חדשה, חובתו הראשונה של יועץ בטיחות היא לרוב להעריך את המדיניות והנהלים החדשים ו/או הישנים הקיימים של הארגון הקשורות לבטיחות לאותה משימה או פרויקט.

יש צורך בזיהוי של בעיות אפשריות בתחנות העבודה, במשרדים ובחללים אחרים שתחת הנהלתה של החברה או הארגון. זה נעשה באמצעות תצפיות וסיורים ברחבי האתר, בילוי זמן במרחבי העבודה השונים של הארגון כדי לראות כיצד באים לידי ביטוי נהלי העבודה בפועל. במהלך הסיורים הללו צריך לזהות ליקויים אפשריים כלשהם שעלולים לעלות בחיי אדם או גרימת חבלה למתקנים. 

קראו על יועץ אקוסטיקה >>>

דברים נוספים שיועץ בטיחות עושה זה מתן הדרכה לצוותי העובדים כל אחד בתחומו, חקירת תקריות או תאונות עבודה, כתיבת מדריכי בטיחות ותכתיבי מדיניות ועוד.